Pages

Sunday, August 21, 2011

Iftar dan Sumbangan Bonus kepada Guru Pasti

19 Ogos - Semua guru Pasti serta pembantu Pasti Kawasan Tanjong Malim diraikan dalam satu majlis Iftar serta penyampaian Bonus sempena Aidil Fitri yang bakal menjelang.

Majlis penyampaian tersebut telah disempurnakan oleh Ketua pemuda Pas Tg Malim, Sdr Junaidin bin Yusop serta Tn Imam Kholili selaku wakil daripada Pas kawasan.

Majlis yang diadakan di Pejabat Pas Kawasan itu turut dihadiri oleh Timbalan Ketua Pemuda serta barisan exco pemuda Pas Tg malim, pengurus-pengurus serta seluruh guru dan pembantu Pasti dari 8 buah Pasti dalam kawasan Tg Malim.

Terdahulu, Ketua Pemuda melahirkan kesyukuran dan mengucapkan tahniah kepada Pengerusi Pasti Kawasan, Ust Azhari Yahaya yang bergitu berjaya menguruskan pasti. Tidak dilupakan juga, sumbangan yang begitu besar dimainkan oleh guru-guru Pasti telah melonjakkan imej Islam di mata masyarakat.

Ust Azhari juga ketika menyampaikan ucapan alu-aluan turut mengingatkan semua hadirin bahawa bulan Ramadhan adalah bulan ujian. Sesiapa yang berjaya mengharungi ujian, nescaya akan keluar dari madrasah Ramadhan sebagai orang yang muttaqin.

Selesai penyampaian saguhati, majlis diteruskan dengan Solat Isyak dan Tarawih berjamaah.
0 comments: