Pages

Saturday, December 31, 2011

Pemberian IC Kepada Warga Asing Demi Kelangsungan Tali Hayat UMNO-BN - Suhaizan Kayat

Pemutihan warga asing yang hangat diperkatakan kini adalah merupakan satu lagi Projek UMNO-BN bagi memastikan kelangsungan tali hayat mereka menjelang PRU 13 ini. Mereka tidak dapat lagi mengharapkan pengundi yang sedia ada bagi mengundi BN. 

BN pernah suatu ketika telah memecahkan persempadanan Parlimen hanya semata-mata untuk mengurangkan majoriti pengundi Melayu dan meningkatkan pengundi Cina dan India dalam sesuatu kawasan. Strategi ini telah memakan mereka kembali apabila hari ini pengundi Cina dan India telah menolak UMNO-BN.

Beliau berkata demikian ketika menyampaikan ceramah penerangan yang diadakan di Kg Kuala Slim bagi membongkar kebiadaban UMNO-BN yang sanggup mengeluarkan kad pengenalan kepada warga asing, asalkan mereka mengundi UMNO-BN dalam PRU 13 nanti.

Turut menyampaikan ceramah, Sdr Amran Harun, Timbalan YDP Pas kampar juga merupakan PA kepada DS Nizar Jamaluddin. Selain itu, wakil PKR Bahagian Tg Malim juga dilihat menyampaian ceramah serta menyeru semua pengundi membuat perubahan kepimpinan negara yang baru selaras dengan kehadiran tahun baru Masihi 2012.

Tn Hj Salam selaku Timbalan YDP Pas Kawasan Tg Malim telah menyampaian ucapan alu-aluan di hadapan 500 hadirin yang hadir mendengar ceramah penerangan ini.

0 comments: